nieuws

Rodamco Europe verkoopt twee kantoren

Beleggingen

Rodamco Europe heeft twee kantoren verkocht voor een bedrag van 62,4 miljoen euro.

Dat is ongeveer 5 procent meer dan de laatste boekwaarde, aldus de vastgoedbelegger gisteren. Het betreft het Strawinskyhuis aan de Prinses Irenestraat 39 in Amsterdam met 8290 m2 kantoorruimte en circa 69 parkeerplaatsen, en het kantoorgebouw aan de Marten Meesweg 35 in Rotterdam met een oppervlakte van 16.386 m2 en 300 parkeerplaatsen. Het Strawinskyhuis wordt verhuurd aan meerdere huurders, waaronder de Rijksgebouwendienst en Binnenkade Notarissen. Bij de verkoop van het Strawinskyhuis werd Rodamco Europe geadviseerd door CB Richard Ellis. Het kantoor in Rotterdam wordt gehuurd door PCM uitgevers. Kopers zijn het Duitse Hanseatische Immobilienfonds Holland XXIII Verwaltungsgesellschaft en het Groningse Hanzevast Beleggingen. Het netto aanvangsrendement voor de koper bedraagt 6 procent voor de Prinses Irenestraat 39 in Amsterdam en 7 procent voor de Marten Meesweg 35 in Rotterdam. Volgens CEO Maarten Hulshoff past de verkoop in de strategie van Rodamco Europe om zich te concentreren op winkelcentra ‘op dominante locaties’.     

Reageer op dit artikel