nieuws

Rodamco Europe verkoopt twee kantoorgebouwen in Barcelona

Beleggingen

Het beursgenoteerde vastgoedfonds Rodamco Europe heeft twee van zijn vier kantoorgebouwen in Barcelona (Spanje) verkocht voor 27 miljoen euro aan Royal Metropolitan España.

De kantoorgebouwen Inblau A en Inblau B hebben een vloeroppervlak van respectievelijk 6600 m2 en 8900 m2. Inblau A werd gebouwd in 2001 en heeft een bezetting van 81 procent. Inblau B is nog niet verhuurd. De verkoop past in het streven van Rocamco Europe – het grootste beursgenoteerde winkelfonds in Europa – om zich volledig te concentreren op het bovenste retailsegment. Na de verkoop bestaat de Spaanse portefeuille van Rodamco Europe – met een waarde van ruim 1 miljard euro – voor 87 procent uit retailvastgoed, voor 11 procent uit bedrijfsruimte en nog voor slechts 2 procent uit kantoren.

Reageer op dit artikel