nieuws

rodamco europe verkoopt deel winkelportefeuille

Beleggingen

Rodamco Europe heeft nu ook een tweede deel van zijn winkelportefeuille in Nederland in de verkoop gebracht.

Vorige maand verkocht Rodamco Europe al een eerste deel, bestaande uit 150 winkels en ongeveer vijftig appartementen, aan Aberdeen Property Investors Nederland. De verkoopprijs daarvan lag rond de 115 miljoen euro. De portefeuille die nu wordt verkocht, bestaat uit 23 winkelpanden of grotere complexen (strips) met een geschatte beleggingswaarde van 50 miljoen euro. De portefeuille ligt voor een belangrijk deel in Den Haag, maar bestaat verder uit panden in onder meer Eindhoven, Maastricht en Hilversum. Naar verluidt heeft Kroese & Paternotte de opdracht tot de verkoop gekregen. De verkoop vindt, in tegenstelling tot het andere deel van de portefeuille, niet plaats via een tender. De portefeuille die bij Aberdeen terecht kwam, werd wel via een tender verkocht. Deze werd begeleid door Troostwijk Makelaars O.G.De verkoop is in lijn met de langetermijnstrategie van Rodamco Europe. Die is meer en meer gericht op topkwaliteit winkelonroerendgoed in voornamelijk dominante winkelcentra in belangrijke Europese steden. Daarin passen dus niet solitaire winkels of strips op B- en C-locaties. Vastgoedmarkt meldde al eerder dat Rodamco Europe ook af wil van zijn belegging Batavia Stad. Deze factory outlet wordt in de verkoop gebracht via DTZ Zadelhoff.

Reageer op dit artikel