nieuws

rodamco europe koopt markthal rotterdam

Beleggingen

Rodamco Europe heeft voor 28 miljoen euro de commerciële ruimtes in de Markthal in Rotterdam gekocht van de Haagse projectontwikkelaar Provast.

Dat liet Rodamco Europe gisteren weten. Op de Grote Markt, vlakbij de Hoogstraat in het Laurenskwartier ontwikkelt Provast de Markthal. De hal bestaan uit een boogvormig gebouw van 110 bij 70 meter en 40 meter hoog. In de Markthal komt een overdekte, permanente voedselmarkt met een oppervlakte van 1.900 m2 waar zestig tot zeventig marktkooplieden hun verse waar verkopen. Het complex bestaat in totaal uit 4600 m2 aan winkel- en horecaruimte, 246 huur- en koopappartementen, een ondergrondse supermarkt met een oppervlakte van 1.800 m2 en een parkeergarage die plaats biedt aan 1100 auto’s. Het horecagedeelte bestaat onder meer uit acht restaurants die zullen worden geselecteerd door de Rotterdamse kok Herman den Blijker. Hij begint er zelf een visrestaurant. De supermarkt is al verhuurd aan Albert Heijn. Het gaat om een investering van 120 miljoen euro. Maarten Hulshoff, CEO Rodamco Europe: ‘De ontwikkeling van de Markthal speelt in op een expliciete behoefte vanuit de retail en de markthandel en geeft invulling aan de enorme potentie van deze plek in de stad. Wij investeren met de Markthal in een voor Nederland nieuwe vorm van retail die in een groot aantal van de ons omringende landen al jaren functioneert.’ De Markthal wordt eind 2009 aan Rodamco Europe opgeleverd. Het vastgoedbedrijf verwacht een aanvangsrendement te behalen op het project van 6,5 procent.

Reageer op dit artikel