nieuws

Rabo Vastgoed verkoopt woningen aan Interpolis Vastgoed

Beleggingen

Rabobank-dochters Interpolis Vastgoed en Rabo Vastgoed hebben overeenstemming bereikt over de overname door Interpolis Vastgoed van 73 bouwkavels en grondgebonden woningen van Rabo Vastgoed in de Vinex-locatie Westeraam te Elst.

Interpolis ontwikkelt zelf 38 appartementen, terwijl Rabo Vastgoed 35 grondgebonden woningen zal ontwikkelen en leveren aan Interpolis. De bouw begint in het derde kwartaal van 2005. Met deze overname biedt Rabo Vastgoed, landelijk actief op het gebied van projectontwikkeling, meer ruimte aan de huursector in dit plan en zo kan het plan sneller worden gerealiseerd. Interpolis Vastgoed versterkt op deze wijze zijn positie in het Knooppunt Arnhem-Nijmegen. Met de transactie is circa 15 miljoen euro gemoeid.Rabo Vastgoed is al bijna tien jaar betrokken bij de ontwikkeling van de Vinex-locatie Westeraam te Elst (Gelderland) en sinds vier jaar ook als een van de aandeelhouders in de Grondexploitatiemaatschappij (GEM Westeraam). Het bedrijf is in de regio verder betrokken bij het Vinex-locatie Schuijtgraaf, het stationsgebied in Elst, het winkelcentrum Velperbroek te Velp, centrumplannen in Heteren en Groesbeek, alsmede een voormalig schippersinternaat te Dieren.De woningen in Elst worden door Interpolis Vastgoed aangekocht voor De Utrechtse Fondsen CV.    

Reageer op dit artikel