nieuws

pouw koopt voormalig paleis van justitie utrecht

Beleggingen

Ed. V

Pouw heeft eind vorig jaar, met instemming van het gemeentebestuur van Utrecht, voor 3 miljoen euro het voormalig Paleis van Justitie aan de Hamburgerstraat 28 te Utrecht van Pluis Participaties overgenomen.Het monumentale gebouw is U-vormig, heeft vier verdiepingen en is geheel onderkelderd Het ligt in het hart van de stad en omvat 7200 m2. Tot 2000 waren er het Gerechtsgebouw en het Kantongerecht van Utrecht in gehuisvest. De aankoop is de eerste die Pouw doet, nadat hij in augustus vorig jaar is vrijgesproken door het Gerechtshof van Amsterdam op beschuldiging van fraude. Zijn voormalige werkgever, het pensioenfonds BPMT, had in dat verband beslag laten leggen op de inkomsten uit zijn vastgoedportefeuille. De nieuwe aankoop is een uitbreiding van de portefeuille van Pouw die alleen uit Rijksmonumenten bestaat. Er bestaan vergevorderde plannen om het complex zowel aan de binnen- als buitenzijde in de loop van 2006/2007 te restaureren. De kosten van renovatie worden geschat op 5,5 miljoen euro.Namens verkoper trad op Barkey Wolf en Sprong Bedrijfshuisvesting en namens de koper Beaufort Boogaard Utrecht Makelaars. ING Real Estate Finance is de financier van de aankoop.Meer informatie over deze belegging Vastgoedmarkt van februari 2006, die vandaag verschijnt.

Reageer op dit artikel