nieuws

PinkRoccade verkoopt kantoorpand Amsterdam-Zuidoost aan LSI

Beleggingen

De Nederlandse belegger LSI Project Investment uit Rotterdam heeft het kantoorpand van ICT-dienstverlener PinkRoccade aan de Paarlbergweg 1-3 te Amsterdam-Zuidoost gekocht.

Het investeringsvolume ligt rond de 23 miljoen euro. CB Richard Ellis was namens de verkoper bij deze transactie betrokken.Het gebouw van PinkRoccade in Amsterdam-Zuidoost heeft een oppervlakte van in totaal 10.052 m2, onderverdeeld in 7598 m2 kantoorruimte, 2109 m2 computerruimte en 345 m2 overige ruimte. Verder beschikt het gebouw over 258 parkeerplaatsen, waarvan er 175 in een parkeergarage zijn ondergebracht. Het gebouw is via een sale-and-lease-back-transactie verkocht. PinkRoccade blijft in het pand zijn onderdelen Civility, Finance, Infrastructure Services en Vastgoed huisvesten. Medio vorig jaar was LSI ook al als koper betrokken bij de overname van het voormalige Rijkscomputer Centrum (RCC) aan de Faustlaan te Apeldoorn (12.000 m2 kantoor en 13.000 m2 computergebouw). Ook dit pand stond op de balans van PinkRoccade. Bij deze deal was CB Richard Ellis eveneens betrokken als bemiddelend adviseur. LSI heeft dit pand weer doorverkocht voor 28,3 miljoen euro aan MPC Capital. Dit pand is ondergebracht in het MPC Holland Fonds 45.     

Reageer op dit artikel