nieuws

ovg koopt las palmas rotterdam

Beleggingen

OVG projectontwikkeling heeft het voormalige pakhuis Las Palmas op de Kop van Zuid in Rotterdam gekocht van het Ontwikkelings Bedrijf Rotterdam.

De verkoopprijs van het 22.000 m2 grote pand is niet bekendgemaakt. Voorlopig houdt OVG het gebouw, dat momenteel wordt herontwikkeld, in eigen portefeuille. Op het dak van Las Palmas ontwikkelt OVG tevens een losstaand penthouse-kantoor voor zichzelf. De voormalige werkplaats van de Holland Amerika Lijn (HAL) wordt na jaren van divers gebruik geheel gerenoveerd. Las Palmas bevat ook een penthouse-kantoor van ongeveer 2.000 m2 bedragen. In Las Palmas worden zowel culturele als commerciële organisaties gehuisvest. De commerciële ruimten zullen vooral gericht zijn op kantoorgebruikers uit de creatieve sector en de zakelijke dienstverlening. Daarnaast zijn er op de begane grond nog mogelijkheden voor een restaurant of een galerie. Het OBR heeft aan de basis gestaan van de herontwikkeling en is verantwoordelijk geweest voor het aantrekken van de culturele instellingen. DTZ Zadelhoff is namens OVG verantwoordelijk voor de verhuur van het gebouw. Medio februari 2007 zal het gebouw zijn deuren openen.

Reageer op dit artikel