nieuws

Overname kantorenportefeuille MPC afgerond

Beleggingen

Breevast en American International Group (AIG) hebben de overname van een grootschalige vastgoedportefeuille in Nederland van MPC Münchmeyer Petersen Capital AG succesvol afgerond.

Deze transactie werd voltooid in samenwerking met ondernemingen gelieerd aan AIG Real Estate. Het pakket van 99 kantoorpanden, verspreid door heel Nederland, heeft een gezamenlijke totale vloeroppervlakte van meer dan 530.000 m2, was eigendom van 27 MPC fondsen.

De financiering voor deze transactie werd aangetrokken bij Credit Suisse.Breevast, opgericht in 1963, richt zich op het ontwikkelen, realiseren en exploiteren van commercieel en residentieel vastgoed in West- en Centraal Europa, alsmede Noord-Amerika. Naast het Nederlandse hoofdkantoor in Amsterdam heeft Breevast kantoren in Antwerpen, Brussel, Luxemburg, Frankfurt, Bratislava en Newport Beach (Verenigde Staten). De overname van de MPC portefeuille vergroot de totale omvang van de assets onder management van Breevast tot 3,7 miljard euro.

AIG Global Real Estate bestaat uit een groep van internationale ondernemingen binnen AIG Global die investeert in vastgoedportefeuilles in meer dan vijftig landen en deze beheert voor cliënten en bij AIG aangesloten bedrijven. Op 30 juni 2006 bezat, beheerde en ontwikkelde AIG Global Real Estate wereldwijd ongeveer 10 miljard dollar aan onroerend goed met een totale vloeroppervlakte van 53 miljoen m2.

Reageer op dit artikel