nieuws

oppenheim koopt in amsterdam en rotterdam

Beleggingen

Oppenheim Immobilien-Kapitalanlagegesellschaft mbH (OIK) heeft in januari aan de Naritaweg in het Teleportgebied in Amsterdam een kantoorgebouw gekocht van 2.

00 m2. Het project is voor een periode van tien jaar verhuurd aan het automatiseringsbedrijf PC Ware. Verkoper was Kantorenhuis te Amstelveen; CB Richard Ellis uit Amsterdam adviseerde koper.Deze week kocht OIK een kantoorgebouw van 4.000 m2 in Brainpark I te Rotterdam. Het is voor tien jaar verhuurd aan accountantsonderneming BDO CampsObers. Het betreft een geheel nieuw gerealiseerd project. Verkoper is Nextplant, een samenwerkingsverband tussen Plantwijck te Bilthoven en Next Real Estate te Papendrecht; Ooms Makelaars uit Rotterdam adviseerde de koper. Voor beide beleggingen betaalde Oppenheim in totaal ruim 19 miljoen euro tegen een bruto aanvangsrendement van bijna 7 procent.Beide acquisities passen binnen de strategie van OIK tot uitbreiding en vernieuwing van de Nederlandse portefeuille. Eind vorig jaar werd in dit kader een project aan de Zalmhaven te Rotterdam verkocht aan projectontwikkelaar LSI en werd een nieuwe kantoortoren, verhuurd aan Ernst & Young, verworven van AM/Johan Matser. OIK verwacht dit jaar een belegd vermogen in Europa te bereiken van 10 miljard euro, waarvan ongeveer 1,5 miljard euro in Nederland. OIK wordt in Nederland vertegenwoordigd door Oppenheim Property Services te Amsterdam.

Reageer op dit artikel