nieuws

nijmeegse kantoortoren verkocht voor 84 miljoen

Beleggingen

De in aanbouw zijnde kantoortoren Fifty Two Degrees in Nijmegen is voor 84 miljoen euro verkocht aan de Duitse investeringsbank SEB Immobilien Investment GmbH in Frankfurt.

Dat heeft het bouwconsortium van Ballast Nedam en ICE Vastgoedontwikkeling gisteren bekendgemaakt. De multifunctionele kantoortoren omvat 28.000 m2 vloeroppervlakte en een parkeergarage voor 585 auto’s. De ultramoderne kantoortoren van 18 verdiepingen wordt eind van dit jaar voor het grootste deel in gebruik genomen door Philips Semiconductors.De verkoop van het beeldbepalende gebouw is volgens woordvoerster Willemijn Vonk van ICE ‘een gevolg van het succesvolle concept’. Volgens haar is er geen sprake van financiële problemen bij het bouwconsortium. ICE is in gesprek met zeker dertig gegadigden die begin 2007 kantoorruimte op de resterende zeven verdiepingen willen gaan huren, aldus Vonk.Fifty Two Degrees, ontworpen door architectenbureau Mecanoo in Delft, wordt gebouwd in twee fasen. Met de bouw van het eerste gedeelte is precies een jaar geleden een begin gemaakt. Philips Semiconductors wordt hoofdhuurder. Het betrekken van het kennisintensieve gebouw past in de visie van de multinational, die zo veel mogelijk nauw wil samenwerken met andere partijen die kennis en producten aanleveren voor Philips, zo maakte de directie bij het begin van de bouw bekend.In de kantoortoren gaat in de eerste fase ook een zogenoemd Business Lab open voor het ontwikkelen van nieuwe kennis en het testen van uitvindingen. In dit laboratorium is onder andere ruimte voor het netwerk van hoogwaardige technologie, dat Philips met de universiteiten van Leuven en Nijmegen onderhoudt.In de tweede bouwfase tot 2009 verrijzen in en rond de kantoortoren horeca, theaterruimte, congres- en hotelruimte en winkels. Deze voorzieningen krijgen ook een publieksfunctie. Mede om die reden heeft de gemeente fors geïnvesteerd in het faciliteren van de bouw, onder meer door wegen te verleggen en plannen aan te passen.Woordvoerster Vonk garandeerde dinsdag dat de tweede fase nog geheel zal worden ontwikkeld, ondanks de verkoop van het gebouw. Volgens haar blijft het bouwconsortium in hoge mate verantwoordelijk voor Fifty Two Degrees.

Reageer op dit artikel