nieuws

nedlloyd pensioenfonds schoont portefeuille op

Beleggingen

Het Nedlloyd Pensioenfonds heeft op 22 november het winkelcentrum Novi Center aan het Kolkplein in Spijkenisse verkocht aan A.

Roobol in Breda. In het winkelcentrum zijn onder andere gevestigd: Kwantum, Halfords, Beter Bed, Carpet Land, Roobol Woontextiel. Het Novi Center bestaat uit twee verdiepingen en heeft een omvang van ongeveer 6.000 m2. Bovendien heeft het pensioenfonds op 1 december het kantoorgebouw aan de Reimersbeek 2 in Amsterdam verkocht aan de huurder Russell Advocaten. Dit kantoor omvat 2.500 m2.Verder wordt op 15 december het winkelcentrum Den Tempel, onderdeel van het oude stadshart van Sittard, verkocht aan projectontwikkelaar 3W Vastgoed. Den Tempel omvat 3.000 tot 4.000 m2 bruto vloeroppervlak verdeeld over winkels, kantoren en open gebied. In totaal telt Den Tempel ongeveer 25 huurders. De verkoopbedragen zijn niet bekendgemaakt. De verkoper is geadviseerd door Henk van Leeuwen, makelaar-taxateur in Capelle aan den IJssel en Ruurd Abma, vastgoedadviseur in Brasschaat.Het Nedlloyd Pensioenfonds verkocht op 15 november het grootste deel van zijn vastgoedportefeuille aan Delta Lloyd Vastgoed, te Amsterdam. De verkoop van de vastgoedportefeuille door het Nedlloyd Pensioenfonds past in de trend waarin pensioenfondsen van direct naar indirect vastgoed overstappen. Het Nedlloyd Pensioenfonds zal zich gaan richten op het herbeleggen van de vrijgekomen middelen in Europese niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen. De aankoop past in de groeiambitie van Delta Lloyd Vastgoed. Tevens geeft het een invulling aan de beoogde koerswijziging in de assetmix, waarin een sterke groei van winkelproducten wordt geambieerd. De assets woningen en kantoren blijven ook de volle aandacht behouden.

Reageer op dit artikel