nieuws

mere koopt kantoorgebouw in bratislava

Beleggingen

Het beursgenoteerde vastgoedfonds Middle Europe Real Estate (Mere) heeft in Bratislava, Slowakije, het nieuwe kantoorpand Zahradnicka 46 gekocht.

Met de aankoop is een bedrag gemoeid van 4,5 miljoen euro.Het pand ligt op een locatie aan de rand van het historische centrum van de hoofdstad. De verhuurbare vloeroppervlakte bedraagt in totaal 4088 m2 en is voor 90 procent verhuurd via middellangetermijn contracten aan ongeveer veertig huurders. Het financiële instituut Social Insurance Agency (SIA) is een van de vijf hoofdhuurders. Mere verwacht met deze aankoop te kunnen inspelen op de sterke vraag naar betaalbare moderne kantoorruimte in het zich sterk ontwikkelende stadsdeel tussen het historische centrum en het voormalige havengebied. Mere is een (semi) open-end beleggingsinstelling en gevestigd in Amsterdam. Het fonds investeert in commercieel onroerend goed in Midden-Europa met de nadruk op Tsjechië, Slowakije en de Baltische staten. De aandelen zijn genoteerd aan de Eurolist by Euronext Amsterdam.

Reageer op dit artikel