nieuws

Maatschap E-stone Central Europe geplaatst

Beleggingen

Global State Investments in Weesp heeft zijn nieuwe maatschap E-stone Central Europe geheel geplaatst bij Nederlandse beleggers.

De maatschap werd eind september in de markt gezet. De maatschap investeert in drie vastgoedobjecten in Polen, Hongarije en Tsjechië. De maatschap heeft 655 participaties uitgegeven van 15.000 euro met een looptijd van ruim vier jaar. De rendementsprognose is 25,7 procent enkelvoudig per jaar (20,5 procent IRR) Het investeringsvolume bedraagt in totaal 62 miljoen euro, waarvan 51 miljoen euro met vreemd vermogen wordt gefinancierd. Er wordt onder meer geïnvesteerd in een winkelcentrum van 19.379 m2 in de Poolse provinciehoofdstad Wroclaw (Breslau), bestaande uit drie geschakelde gebouwen en 518 gratis eigen parkeerplaatsen. De gebouwen zijn nagenoeg volledig verhuurd. Het winkelcentrum genereert een hoge cashflow waardoor er vanaf medio 2005 uitkeringen volgen, volgens Global State Investments. Verder is geïnvesteerd in een nieuwbouwproject van 47 luxe koopappartementen in Boedapest en het nieuw te bouwen multifunctioneel bedrijvenpark Park West nabij het vliegveld in Praag. Park West zal 45.953 m2 netto verhuurbare commerciële ruimte bieden en een parkeergelegenheid voor 660 auto’s. Naar verwachting wordt in het voorjaar van 2005 met de bouw begonnen.In de 25 maatschappen die sinds 1995 door Global State Investments zijn geïnitieerd en inmiddels afgerond, is volgens het bedrijf een gemiddeld gewogen rendement van 30,8 procent behaald. In 2001 en 2001 initieerde Global State al de maatschappen E-stone MidEurope Metropoles en E-stone Tricapitals, ook in Midden-Europa. Deze derde Midden-Europese maatschap is ook tot stand gekomen met de Oostenrijkse partner Credo.     

Reageer op dit artikel