nieuws

Leidse universiteit verkoopt panden rechtenfaculteit

Beleggingen

De Leidse universiteit heeft het complex Hugo de Grootstraat 25-31 verkocht aan WHL Vastgoed en Boris Bayer Monumenten uit Leiden.

Een verkoopprijs is niet bekendgemaakt. In het voormalige gebouw van de rechtenfaculteit aan de Hugo de Grootstraat komen 59 appartementen. Daarvan worden er twintig verhuurd aan gastdocenten van de Universiteit Leiden. De andere 39 worden te koop aangeboden. De gebouwen werden neergezet tussen 1895 en 1953 en zijn voor een deel rijksmonument. De oppervlakte is in totaal 11.000 m2. In het complex komen verder praktijkruimtes voor voorzieningen die op de buurt zijn gericht, zoals een huisarts, fysiotherapeut of kinderopvang. Het pand op nummer 32, dat tot voor kort ook werd gebruikt door de rechtenfaculteit, is verkocht aan de Stichting Leidse Studentenhuisvesting. Dit pand wordt geschikt gemaakt voor huisvesting van 94 buitenlandse studenten.Alle gebouwen komen vrij door de verhuizing van de rechtenfaculteit naar het verbouwde Kamerlingh Onnesgebouw aan de Steenschuur in Leiden.     

Reageer op dit artikel