nieuws

kroon vastgoed koopt bedrijfscomplex te aken

Beleggingen

Kroon Vastgoed te Utrecht heeft het bedrijvencomplex van Siso Textil GmbH, gelegen aan de Neuenhofstrasse 191 te Aken (Duitsland) via een sale-and-lease-backtransactie aangekocht.

Het complex is gelegen op ongeveer 40.000 m2 eigen grond. De grond is bebouwd met een bedrijfshal van 21.665 m2 die in gebruik is als opslag en distributieruimte. Bij de koop hoort ook 4.270 m2 kantoorruimte. Tevens is ongeveer 1900 m2 van het gebouw in gebruik als verkoopruimte voor directe verkoop aan consumenten. Het resterende terrein is in gebruik als parkeerterrein met een benzinestation en autowasserette.Het complex is langdurig verhuurd (vijftien jaar) aan Siso Textil GmbH voor een aanvangshuur van 800.000 euro exclusief BTW per jaar. Het onderhoud is voor rekening van de huurder. Siso Textil GmbH is eigendom van Mees Pierson Informal Opportunity Fund en verkoopt textiel via een netwerk van 950 winkels in Duitsland.De transactie is tot stand gekomen via bemiddeling van Lagendijk Vastgoed te Zeist. De koopsom bedraagt 7 miljoen euro k.k.

Reageer op dit artikel