nieuws

kfn koopt nieuw double u in den haag

Beleggingen

Vastgoedonderneming KFN en Bouw Project Leizo (BPL)hebben overeenstemming bereikt over de aankoop van een nieuw te realiseren kantorencomplex van 30.

52 m2 en 308 ondergrondse parkeerplaatsen met als hoofdhuurder het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het project wordt gerealiseerd in ’s Gravendeel, het centrum van Leidschenveen. Het werd door het CBS-personeel zelf gekozen vanwege de uitstekende bereikbaarheid per auto en openbaar vervoer. Het nieuwe door BPL ontwikkelde kantoorgebouw komt aan de doorgaande Zoetermeerse Rijweg te liggen en naast het RandstadRail station, slechts enkele minuten van het centrum van Den Haag en met rechtstreekse verbindingen naar Rotterdam en Zoetermeer. Daarnaast komen er tal van voorzieningen in de directe omgeving zoals een winkelcentrum en diverse sportfaciliteiten.Het gebouw is ontworpen door de ArchitectenCie. Het bestaat uit twee U-vormige gebouwen, die door grote glazen loopbruggen over alle kantoorlagen met elkaar zijn verbonden. CBS huurt 26.932 m2 v.v.o., de overige 3.720 m2 v.v.o is nog onverhuurd. De realisatie geschiedt door Bouwcombinatie Double U (Trebbe Bouwgroep en Heijmans Bouw). De bouw is gestart in de zomer 2006, de oplevering vindt plaats in het vierde kwartaal van 2007. Deze aankoop is geheel in lijn met de portefeuillestrategie van KFN, die gericht is op verjonging van de kantorenportefeuille in grote stedelijke knooppunten. Met een portefeuille van ruim 1,3 miljard euro behoort KFN tot de top van kantoorbeleggers in Nederland.

Reageer op dit artikel