nieuws

kanam grund koopt zilveren toren

Beleggingen

KanAm Grund Spezialfondsgesellschaft – het institutionele vastgoedfonds van KanAm – heeft de prestigieuze Zilveren Toren, gelegen aan de Beatrixlaan 13-17 in een van de belangrijkste kantoorgebieden van Den Haag, het Beatrix Kwartier, gekocht.

De eigenaar tot nu toe was een consortium van acht buitenlandse particuliere beleggers, die het kantoorobject in de zomer van 2003 voor rond de 62 miljoen euro (met een bruto aanvangsrendement van circa 7,5 procent) in een sale-and-lease-back kochten van ING Bank.KanAm Grund Spezialfondsgesellschaft betaalt rond de 81 miljoen euro voor het kantoorgebouw van 17 verdiepingen en 27.216 m2 kantoorruimte plus 233 parkeerplekken in de nieuwe parkeergarage. Dat komt neer op een brutoaanvangsrendement van rond de 6 procent bij een huurstroom van ruim 5 miljoen euro per jaar. De Zilveren Toren is in zijn geheel verhuurd aan Nationale Nederlanden voor een periode van tien jaar, waarvan er nu dus nog 7 resteren. CB Richard Ellis trad bij deze deal op namens het consortium van eigenaren en behoudt het management van deze investering. In de portefeuille van het KanAm Spezial Grundinvest Fonds bevinden zich verder kantoorobjecten in Genève. Parijs, Amsterdam en Luxemburg. De minimale participatie bedraagt 500.000 euro.

Reageer op dit artikel