nieuws

JLL: prijzen vastgoed structureel op hoger niveau

Beleggingen

Jones Lang LaSalle heeft gisteren het rapport Nederlandse kantorenbeleggingsmarkt gepubliceerd.

Deze publicatie is een aanvulling op de Beleggingsmarktspecial die elk jaar in maart wordt uitgebracht. De beleggingsmarkt voor kantorenvastgoed is dermate in beweging dat een update wenselijk is, aldus JLL.

De belangrijkste conclusies op dit moment zijn: de transactievolumes 2006 weer op recordniveau, met kantoorbeleggingen als favoriet; de dalende aanvangsrendementen blijven actueel binnen het topsegment; ook B-producten zijn erg geliefd bij beleggers, met prijsstijgingen tot gevolg; een sterkere vervlechting vastgoedbeleggingsmarkt en financiële sector; en de prijzen voor vastgoed zitten structureel op hoger niveau.

Vastgoed als beleggingsproduct neemt verder in populariteit toe, concludeert JJL. Het transactievolume in Nederland is in de eerste drie kwartalen van 2006 uitgekomen op ongeveer 5 miljard euro. Dit is ongeveer 1 miljard euro meer dan in de eerste drie kwartalen van 2005. De verwachting is dat het record van 7,1 miljard euro in 2005 zal worden overtroffen. Het kantorensegment is met een totaalvolume van ruim 2,5 miljard euro 0,6 miljard euro meer dan in de eerste drie kwartalen van 2005 – koploper in het totale transactievolume.

De toenemende vraag naar ‘schaars’ beleggingsvastgoed heeft ertoe geleid dat de prijzen voor vastgoed de afgelopen jaren continu zijn gestegen. Bij velen bestond het gevoel dat de bodem van de markt allang bereikt was. Dit is echter niet het geval. De nieuwste publicatie van Jones Lang Lasalle beschrijft de redenen die ten grondslag liggen aan de prijsstijgingen binnen het A- en B-segment van de markt en er wordt een voorspelling voor het beleggingsklimaat in 2007 gegeven.

Reageer op dit artikel