nieuws

invezt koopt drie panden voor mpc

Beleggingen

Invezt Real Estate koopt drie kantoorgebouwen aan voor Fonds 68 van MPC Münchmeyer Petersen Capital AG te Hamburg.

Het totale transactievolume bedraagt 60 miljoen euro. Het betreft kantoorpanden in: Zoetermeer 17.814 m2 met huurder SRK; Hoofddorp 5.185 m2 met huurder Canon Nederland; en Amersfoort 8.796 m2 verhuurd aan de Belastingdienst (Staat der Nederlanden). Verkoper Cortona Estates werd geadviseerd door DTZ Zadelhoff Beleggingen.Fonds 68 is het tweede Vastgoed Fonds waarbij Invezt, sinds haar oprichting in juli dit jaar, exclusief aankoopt voor het Duitse MPC. Ten behoeve van Fonds 67 zijn in oktober een drietal langdurig verhuurde kantoorobjecten verworven. De gebouwen, gelegen te Zwolle ( 5.200 m2), Amersfoort (2.700 m2) en Nijmegen (3.100 m2), vertegenwoordigen een gezamenlijk transactievolume van 30 miljoen euro.) Invezt Real Estate is opgericht door Ben Zijlstra en Harmen Tijssen, Zijlstra was tot begin 2005 directeur van Hanzevast Beleggingen en als zodanig ook verantwoordelijk voor de aankoop/verkoop van MPC in Nederland. Tijssen was directeur Hanzevast Ontwikkeling en verantwoordelijk voor verhuurmanagement/ontwikkeling. In de tussenliggende tijd werkte Zijlstra als zelfstandig adviseur en was Tijssen directeur van Meeùs Bedrijfshuisvesting in Noordoost Nederland.

Reageer op dit artikel