nieuws

Intervest-fondsen hebben het moeilijk

Beleggingen

De resultaten voor het derde kwartaal van Intervest Retail, een vastgoedbevak genoteerd op het Next Prime segment van Euronext Brussel, liggen in de lijn der verwachtingen.

Het operationeel resultaat voor de eerste negen maanden van 2004 bedraagt 9,72 miljoen euro tegenover 9,68 miljoen euro over dezelfde periode vorig jaar. Bijgevolg komt de winst per aandeel over de drie kwartalen van 2004 uit op 1,91 euro. De beperkte groei in de operationele winst per aandeel is te verklaren door de beperkte bezettingsgraad van Messancy Outlet Shopping (MOS), zoals eerder bericht. MOS vertegenwoordigt zestien portefeuilles van de waarde van de portefeuille van Intervest Retail. Het resultaat op de portefeuille voor de eerste negen maanden van dit jaar bedraagt 2,9 miljoen euro. Dit resultaat op de portefeuille bestaat voor 0,3 miljoen euro uit meerwaarden gerealiseerd op de verkoop van panden te Elewijt, Vilvoorde en Waver en voor 2,6 miljoen euro uit niet-gerealiseerde meerwaarden op het vastgoed ten gevolge van herwaardering. De waarde van de vastgoedportefeuille per 30 september 2004 bedraagt 259,6 miljoen euro (waarde kosten koper) / 290,9 miljoen euro (waarde vrij op naam). Voor heel 2004 verwacht Intervest Retail, waarvan VastNed grootaandeelhouder is, een operationeel resultaat per aandeel van ongeveer 2,55 euro. De operationele resultaten van de eveneens genoteerde zusteronderneming Intervest Offices bedragen 19,7 miljoen euro of 1,5 euro per aandeel. De huurinkomsten daalden naar 29,8 miljoen euro in vergelijking met 34,1 miljoen euro over dezelfde periode vorig jaar. Deze daling is te wijten aan de toegenomen leegstand (met een bezetting van 80,28 procent) en aan de verkopen van de logistieke panden te Wommelgem en te Putte. jaar. De moeilijke verhuurmarkt heeft als gevolg dat de waarde van de portefeuille vrij op naam is gedaald met 15 miljoen euro gedurende de eerste negen maanden van dit boekjaar. De waarde van de portefeuille eind september bedraagt 569,7 miljoen euro (waarde vrij op naam) / 517,7 miljoen euro (waarde kosten koper). Rekening houdend met de huidige evoluties in de vastgoedmarkt, wordt verwacht dat het bruto dividend per 31 december 2004 in de buurt zal liggen van 2 euro per aandeel.     

Reageer op dit artikel