nieuws

ing reim verwerft helft van wars sawa & junior

Beleggingen

ING Real Estate Investment Management (REIM) heeft 50 procent van de aandelen in Wars Sawa & Junior verworven.

Wars Sawa & Junior is een A-klasse winkelstraat- en kantoorproject in de Poolse hoofdstad Warschau. Een bedrag is niet bekendgmaakt. Wars Sawa & Junior omvat ongeveer 30.000 m2 winkelvastgoed en is gevestigd aan een van de belangrijkste winkelstraten van hartje Warschau, de Marszalkowska. Wars Sawa & Junior heeft flagship stores van bekende nationale en internationale ketens als H&M, Zara, C&A, Esprit, Reserved, Rossmann, Sephora, Galeria Centrum en Empik. Wars Sawa & Junior is volledig verhuurd. Wars Sawa & Junior zal worden opgenomen in het ING Property Fund Central and Eastern Europe (PFCEE). Verwacht wordt dat de transactie wordt afgerond in het eerste kwartaal van 2007 en vanaf dat moment volledig zal bijdragen in het rendement van het fonds. PFCEE investeert in kantoren, retailobjecten, bedrijfsruimten en logistiek vastgoed in Tsjechië, Polen, Roemenië, Hongarije, Slowakije en Oostenrijk. Het fonds werd gelanceerd in september van dit jaar en de eerste closing wordt nog voor het einde van dit jaar verwacht. Het fonds streeft een investeringsvolume van 1 miljard euro na.Het vastgoedfonds ImmoEast deed ook een aankoop in Warschau. Het fonds kocht een kantoorgebouw van veertien verdiepingen in de Jerozolimskie Corridor (36.000 m2 en een ondergrondse parkeergarage) dat in 2001 is opgeleverd. Het gebouw is geheel verhuurd aan bedrijven als Ericsson, Gtech, Sagem Communication, en Provident. Er is geen prijs genoemd die voor het kantoorgebouw is betaald.

Reageer op dit artikel