nieuws

ING REIM koopt voor 116 miljoen euro Brits winkelcentrum

Beleggingen

ING Real Estate Investment Management (ING REIM) heeft het Haymarket Shopping Centre in de Engelse plaats Leicester gekocht voor 77,5 miljoen pond (ongeveer 116 miljoen euro).

Verkopende partij van dit winkelcentrum met een oppervlak van 30.000 m2 is Haymarket Property Investments Limited. Het winkelcentrum wordt ondergebracht in een nieuw winkelfonds van ING REIM. Het aanvangsrendement bedraagt 5,5 procent. ING REIM zal dit jaar totaal voor 600 miljoen pond (circa 900 miljoen euro) investeren. Het winkelcentrum omvat 48 winkelunits en is voorzien van een parkeergarage met ruimte voor 485 auto’s. Huurders zijn onder meer H&M, Somerfield, Boots en Woolworth. Makelaar Jones Lang LaSalle trad op namens ING REIM, terwijl Hoddel Stotesbury Morgan bemiddelde voor de verkopende partij.     

Reageer op dit artikel