nieuws

ING Real Estate koopt kantoorpand in Londen voor 48 miljoen euro

Beleggingen

ING Real Estate heeft het kantoorpand 85 Gracechurch Street in Londen gekocht voor 32 miljoen pond, ongeveer 48 miljoen euro.

Het aanvangsrendement bedraagt 5,1 procent. De verkopende partij is Arab Investments, die iets meer dan een jaar geleden voor hetzelfde pand 22 miljoen pond betaalde. De verkopende partij was toen Britannic Asset Management. Het afgelopen jaar werd het kantoorpand (59.000 sf groot) opnieuw ingericht en werd iets meer dan de helft verhuurd. Er staat nog steeds 23.000 sf leeg. FPD Savills trad bij de deal voor zowel ING Real Estate als Arab Investments op. De verkoop wordt gezien als een teken dat de beleggers weer belangstelling hebben voor de City of Londen. Hetzelfde pand werd drie jaar geleden nog in de markt gezet voor 34 miljoen pond, maar leverde toen slechts 22 miljoen pond op.     

Reageer op dit artikel