nieuws

ING Real Estate Development verkoopt aandeel in winkelcentrum Zuidplein

Beleggingen

ING Real Estate Development heeft zijn aandeel in winkelcentrum Zuidplein in Rotterdam verkocht aan de Holland Immo Group VII/Winkelfonds Zuidplein CV te Eindhoven, een besloten vastgoedfonds voor particuliere beleggers.

Het aandeel omvat ruim 4000 m² detailhandel en de opslagruimte op het winkelcentrum. Een prijs is door de verkoper niet genoemd. In de 4000 m2 zitten onder andere winkelruimten met huurders als H&M, Het Huis, Duifhuizen Lederwaren, Siebel, Wave International en Oldenburg Schoenen. Winkelcentrum Zuidplein is een goed renderend centrum met een belangrijke functie voor Rotterdam-Zuid en de regio. Het winkelcentrum heeft een totaal vloeroppervlak van ruim 70.000 m² en behoort daarmee tot één van de grootste overdekte winkelcentra van Nederland. Alle belangrijke ketens zijn er gevestigd: V&D, Hema, C&A, H&M en Blokker. Van 1999 tot en met 2001 heeft ING Real Estate in opdracht van de Vereniging van Eigenaren het winkelcentrum gerenoveerd en uitgebreid. Bij de renovatie zijn ondernemers verplaatst, winkelpanden vergroot en nieuwe winkelformules toegevoegd. Op het Centrale Plein zijn de oude kiosken verwijderd en daarvoor in de plaats zijn twee paviljoens gerealiseerd. In dezelfde periode heeft Q-Park de onder het winkelcentrum gelegen parkeergarage geheel gerenoveerd. In 2003 heeft de European Parking Association een award toegekend aan Q-Park voor ‘best gerenoveerde parkeergarage’ voor parkeergarage Zuidplein.

Reageer op dit artikel