nieuws

IMG Vastgoed Roermond koopt Duitse woningportefeuille

Beleggingen

IMG Vastgoed uit Roermond (met als belangrijkste aandeelhouder Harry Muermans) heeft in Duitsland een woningportefeuille gekocht, bestaande uit 317 eengezinswoningen, met een totaal oppervlak van 40.

00 m². De transactie was gearrangeerd en geadviseerd door Koch Investment Immobilien Beratungsgesellschaft mbH, te Düsseldorf. Naar verluidt betaalt IMG Vastgoed ongeveer 25 miljoen euro voor de woningportefeuille. De huizen waren eigendom van de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen en liggen in de steden Bielefeld, Herford, Gütersloh, Paderborn, Mönchengladbach, Viersen, Detmold, Lübbecke en Brüggen. De woningen zijn gehuurd door de Duitse staat en bieden huisvesting aan de Britse strijdkrachten in Duitsland. De Koch Investment Immobilien Beratungsgesellschaft mbH (Koch In-vest) maakt deel uit van de Koch Group, die actief belegt in vastgoed in Düsseldorf. Koch Invest adviseert bij grote vastgoedtransacties in Europa. De belangrijkste activiteiten liggen echter in Nederland. Zo was Koch Invest betrokken bij de verkoop van het stadhuis van Eindhoven aan Duitse beleggers. Eerder adviseerde Koch Invest bij de verkoop aan Nederlandse beleggers van een portefeuille van 240 appartementen in Düsseldorf.     

Reageer op dit artikel