nieuws

HP verkoopt distributiecentrum Gorinchem aan Van der Most

Beleggingen

Hewlett-Packard (HP) heeft zijn voormalig distributiecentrum en omliggende terreinen in Gorinchem verkocht aan ondernemer Hennie van der Most.

Het complex Eurointerchange bestaat uit een distributiecentrum met een oppervlakte van ongeveer 33.000 m2 inclusief kantoren en is gelegen op ongeveer 6 hectare grond. Een verkoopprijs is niet bekendgemaakt. Van der Most zal vandaag tijdens een persconferentie samen met burgemeester Piet IJssels van Gorinchem zijn plannen voor het complex bekendmaken. Afgezien van de 6 hectare van HP heeft de ondernemer ook nog 3 hectare naastgelegen grond verworven. Naar verluidt wil Van der Most in Gorinchem een nieuw evenementencentrum beginnen. Als dat zo is dan zou dat zijn derde evenementenhal worden; de Evenementenhal Hardenberg en Evenementenhal Rijswijk behoren al tot zijn zakenimperium. Van der Most organiseert zowel publieksbeurzen als vakbeurzen. Naast evenementen heeft de Overijsselse zakenman ook belangen in pretparken, horeca en de metaalindustrie. Hij is onder meer eigenaar van Kernwasser Wunderland in het Duitse Kalkar, restaurant De Koperen Hoogte, Preston Palace en Speelstad Oranje. ‘Ook voor mij is dit een onverwachte en bijzondere aanwinst, die in samenwerking met de gemeente Gorinchem vrij snel tot stand is gekomen’, aldus Van der Most. Eerder dit jaar werden de omliggende terreinen van het Gorinchemse distributiecentrum, ongeveer 25 hectare, door HP verkocht aan de gemeente Gorinchem. De gemeente ontwikkelt de terreinen tot bedrijventerrein. Het voormalige Europese distributiecentrum van Compac staat sinds eind vorig jaar helemaal leeg. PC-fabrikant Compaq is enkele jaren geleden door HP overgenomen. DTZ Zadelhoff heeft, in samenwerking met DTZ Debenham Tie Leung, namens HP beide transacties tot stand gebracht. HP werd bij de verkoop tevens begeleid door Curzon Global Partners.     

Reageer op dit artikel