nieuws

Hoofdstad koopt gebouw Gaudi in Amsterdam-Zuidoost

Beleggingen

De gemeente Amsterdam heeft het kantoorgebouw Gaudi in Amsterdam-Zuidoost gekocht van ontwikkelaar G&S Vastgoed.

Gaudi telt 9000 m2 kantoorruimte en ligt op kavel 206A. De gemeente Amsterdam wil in het gebouw stafonderdelen van de Sociale Dienst onderbrengen. Volgend jaar moeten de Sociale Dienst, Maatwerk en NV Werk samengaan in een nieuwe Amsterdamse Dienst Werk en Inkomen. Het is de bedoeling dat het nieuwe hoofdkantoor van de Dienst Werk en Inkomen op Kavel 206 wordt gehuisvest. Hiervoor is in totaal 32.000 m2 kantoorruimte nodig. Op dit moment onderhandelen de verschillende partijen/ontwikkelaars op Kavel 206 (G&S Vastgoed, Van den Bruele Kaufman, Deka, Rodamco Europe) met de gemeente over verdere invulling van het nieuwe hoofdkantoor van de Dienst Werk en Inkomen. Totaal omvat de kavel 206 110.000 m2 kantoorruimte. De kavels 5 en 6 (respectievelijk 11.000 en 13.000 m2) die zijn ontwikkeld door Van den Bruele Kaufman en in de portefeuille van Rodamco Europe zitten, zijn gereed en hebben nog geen huurder. Bekend is dat Rodamco Europe van de panden af wil en ze zwaar heeft afgeboekt. Als de Dienst Werk en Inkomen de panden van Rodamco Europe niet betrekt of overneemt, zal het beursgenoteerde fonds er zelf intrekken.Bij de deal met de gemeente over het gebouw Gaudi trad Joseph Elburg Makelaars op namens de verkopende partij. Cushman & Wakefield Healey & Baker had de verhuuropdracht van het gebouw. De overnameprijs is niet bekendgemaakt.     

Reageer op dit artikel