nieuws

Holland Immo Group komt met derde woningfonds

Beleggingen

Holland Immo Group, aanbieder van vastgoed CV’s voor vermogende beleggers, heeft voor zijn tiende beleggingsfonds, Holland Immo Group X/Woningfonds CV, voor 61 miljoen euro kosten kosten vier woningcomplexen aangekocht.

De portefeuille bestaat uit 567 bestaande huurwoningen (een mix van 95 procent appartementen en 5 procent eengezinswoningen) en 33 garages gelegen in Zwolle, Enschede, Santpoort-Noord en Zwijndrecht. De koopsom is gebaseerd op ongeveer twintig maal de huidige theoretische huurstroom. De portefeuille zal naar verwachting op 22 december 2004 worden verworven. Voor de koper is Verschuuren & Schreppers Bedrijfsmakelaars te Eindhoven opgetreden. Holland Immo Group stelt, in samenwerking met een vermogensbeheerder als mede-initiatiefnemer, 1164 participaties van elk 15.000 euro (exclusief 3 procent emissiekosten) beschikbaar. Zodra de vergunning van de Autoriteit Financiële Markten is afgegeven (naar verwachting medio november 2004) zal het prospectus beschikbaar zijn en staat de deelname open. Het geprognosticeerde rendement uit exploitatie en verkoop uit deze solide belegging zal gemiddeld ongeveer 9,2 procent (gebaseerd op een looptijd van tien jaar) op jaarbasis bedragen. De verwachte gemiddelde winstuitkering (exclusief exit-rendement) zal gemiddeld ongeveer 9,1 procent (gebaseerd op een looptijd van tien jaar) op jaarbasis bedragen: 8,1 procent vanaf het eerste jaar en stijgend tot 10,1 procent in het tiende jaar.     

Reageer op dit artikel