nieuws

hdg mansur rondt koop af van ijsseltoren zwolle

Beleggingen

De Londense vestiging van HDG Mansur heeft voor een particuliere belegger de koop afgerond van de IJsseltoren in Zwolle.

Deze in mei opgeleverde kantoortoren is door ABN Amro Verzekeringen voor tien jaar in zijn geheel gehuurd en is voor 95,85 miljoen euro gekocht een fonds van het Duitse Bankhaus Wölbern uit Hamburg. Het complex de IJsseltoren bestaat uit in totaal 50.000 m2 verspreid over drie torens, waarvan ABN Amro de hoogste huurt, van negentien verdiepingen. Deze toren heeft een omvang van 29.273 m2 verhuurbaar vloeroppervlak en beschikt over 492 parkeerplaatsen. De andere twee torens hebben vier en zes verdiepingen. Het complex ligt aan de zuidkant van Zwolle op de locatie Spoolderwerk, direct grenzend aan rijksweg A28. Het gebouw is gebouwd in opdracht van een consortium dat bestaat uit Bouwfonds Ontwikkeling en Spoolderwerk, een samenwerking tussen Moes Bouwbedrijf, DLH Projektontwikkeling (Zwolle) en Trebbe Bouw Oost & Noord. Het gebouw is ontworpen door het Amerikaanse PPKS Architects / Van Mourik Vermeulen Den Haag.

Reageer op dit artikel