nieuws

hanzevast koopt eerste fase dockworks van ovg

Beleggingen

Hanzevast wordt de eigenaar van de eerste fase van Dockworks, een ontwikkeling van OVG Projectontwikkeling in de Waalhaven te Rotterdam.

Het gebouw is ongeveer 7.000 m2 groot en maakt onderdeel uit van een gebiedsconcept bestaande uit verschillende gebouwen. Het gebouw is verhuurd aan onder andere Hamburg Süd, Sound of Data en O/W Bunker. Jones Lang LaSalle adviseerde OVG bij de verhuur van het project. Troostwijk is in het proces opgetreden als adviseur voor Hanzevast.Het project Dockworks bestaat uit de ontwikkeling van 20.000 m2 kantoorruimte (verdeeld over verschillende gebouwen), een boulevard met terrassen en ruime parkeervoorzieningen. Dockworks past binnen de ontwikkelingsvisie van het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam, het Havenbedrijf en Stadshavens Rotterdam. Deze zone is bij uitstek geschikt voor bedrijven op het gebied van maritieme dienstverlening: dichtbij de stad en de A15, maar ook in de haven. Dit deel van de haven verstedelijkt en houdt tegelijkertijd zijn economische functie.Zwarts & Jansma Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van Dockworks, dat is geïnspireerd op de indrukwekkende containerschepen die in de Waalhaven afmeren. De gebouwen staan op palen, waardoor ze boven het grondoppervlak lijken te drijven. Door de verspringing van de gebouwen lijken ze te bewegen in de haven. Deze beweging suggereert de dynamiek van de haven.

Reageer op dit artikel