nieuws

grote aankoop q-park in zweden

Beleggingen

Het in Maastricht gevestigde Q-Park koopt de Zweedse branchegenoot CP Group AB voor 325 miljoen euro.

De CP Group exploiteert in Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken 285.000 parkeerplaatsen. De overname van de CP Group is de grootste van de Nederlandse exploitant en eigenaar van parkeergarages tot nu toe.Door de overname is het bedrijf nu de op één na grootste private parkeeronderneming van Europa.CP Group – dat ook bekend staat als Carpark – kwam in handen van Q-Park via een tender. Carpark heeft 560 mensen in dienst. Carpark werd in 1959 opgericht en was vanaf 2001 onderdeel van Bridgepoint Capital Limited. Carpark is de grootste parkeeronderneming in Scandinavië, met het hoofdkantoor in Stockholm. Het bedrijf is marktleider in Zweden en Denemarken en bezet de tweede positie in Noorwegen en Finland. Bovendien wordt de huidige positie van Q-Park op de Deense markt, die eind 2005 werd gevestigd door de acquisitie van het Deense parkeerbedrijf DKParkering, door de overname versterkt.Met de overname wordt het aantal parkeerplaatsen van Q-Park ruimschoots verdubbeld tot 510.000. De omzet van Q-Park bedroeg vorig jaar 234 miljoen euro. Q-Park heeft al vestigingen in Nederland, België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Ierland en Denemarken. Door de acquisitie van Carpark heeft Q-Park nu 510.000 parkeerplaatsen in Europa.Q-Park is een van de grootste spelers op de Europese parkeermarkt en bezit, beheert en leidt – volledig of in combinatie – parkeeraccommodaties met meerdere verdiepingen. Het beleid van Q-Park richt zich op hoogwaardige dienstverlening in parkeren en aanverwante klantgerichte services met de nadruk op snelheid, gemak, veiligheid en gastvrijheid op belangrijke locaties, zoals stadscentra, vliegvelden, treinstations en ziekenhuizen. De omzet van Q-Park bedroeg vorig jaar 234 miljoen euro. Q-Park is eigendom van een twaalftal financiële instellingen en pensioenfondsen. UBS investeringsbank heeft als financieel adviseur voor Bridgepoint opgetreden samen met advocatenkantoor Linklaters te Stockholm en Ernst & Young als accountant.

Reageer op dit artikel