nieuws

Gemeente Vorden biedt monumentaal gemeentehuis te koop aan

Beleggingen

De gemeente Vorden biedt haar huidige gemeentehuis te koop aan.

Het complex bestaat uit een kasteel, een koetshuis, een boerderij en een dienstwoning. Het complex is gelegen in een parkachtig gebied met een omvang van ruim 19.000 m2. Door een gemeentelijke herindeling komt het monumentale complex eind van dit jaar vrij. Het vastgoed heeft voornamelijk een kantoorbestemming met uitzondering van de dienstwoning. Het kasteel heeft een oppervlakte van 1060 m2, de boerderij van 250 m2 en het koetshuis van 438 m2. Er wordt gezocht naar kopers die de cultuurhistorische waarde van het complex langjarig in stand willen houden. Het is de bedoeling dat het complex in de toekomst een openbare en toeristische functie krijgt. Er wordt gedacht aan een conferentieoord of iets dergelijks. Op 12 november zal er tussen 14.00 uur en 16.00 uur een kijkmiddag zijn. De verkoop verloopt per inschrijving. Gegadigden moeten voor 1 december een onvoorwaardelijk bod uitbrengen en een plan indienen. Volgens directeur E.H. Mulder van DTZ Zadelhoff Enschede, die de verkoop begeleidt, is het bieden van de hoogste prijs geen garantie voor gunning. ‘De gemeente vindt de toekomstige invulling belangrijker dan de opbrengst’, aldus Mulder.     

Reageer op dit artikel