nieuws

Euro American Investors koopt De Zuidmolen

Beleggingen

Euro American Investors heeft het Enschedese winkelcentrum De Zuidmolen gekocht.

Het winkelcentrum is overgenomen van een particuliere investeerder en zal naar verwachting zo’n tien jaar in beheer worden gehouden. Over het bedrag dat met de aankoop is gemoeid, doet Euro American Investors geen uitspraken. Wel laat de internationaal opererende vastgoedinstelling weten dat het winkelcentrum werd gekocht voor een bruto aanvangsrendement van 7,7 procent. De huurstroom bedraagt 1,73 miljoen euro per jaar. Namens de verkopende partij trad makelaarskantoor Bessem en Partners te Amsterdam op als adviseur. Euro American Investors werd vertegenwoordigd door Hulshof Makelaars in Den Haag.De Zuidmolen ligt zeer strategisch in het onlangs volledig gemoderniseerde stadshart van Enschede. Het winkelcentrum beschikt over ongeveer 7200 m2 volledig verhuurd winkeloppervlak en een parkeergarage voor 560 auto’s. Onder de huurders bevinden zich Livéra, Etos en Primafoon. De nieuwe supermarktketen Food Factory heeft hier sinds kort haar tweede filiaal met een omvang van 3000 m2.

Reageer op dit artikel