nieuws

Duitse belegger Bankhaus Wölbern koopt hoofdkantoor Euretco

Beleggingen

Het door de Duitse vastgoedbelegger Bankhaus Wölbern geïnitieerd beleggingsfonds 56 Holland heeft het hoofdkantoor van Euretco aan de Stadionstraat in Breda gekocht van Heja Projectontwikkeling.

Het kantoor, dat een oppervlakte heeft van 8000 m2, is deze zomer door Euretco in gebruik genomen en vergde een investering van ongeveer 18 miljoen euro. Stephan Makelaars adviseerde de aankopende partij. Bastiaan Driessen van het bedrijf Ontwikkelingsvisie trad op als adviseur van Heja Projectontwikkeling. Het hoofdkantoor van Euretco maakt deel uit van een grotere kantoorontwikkeling die een omvang heeft van ongeveer 18.000 m2 verdeeld over vier gebouwen aan de Stadionstraat, vlak naast het NAC-stadion. Het tweede gebouw in deze ontwikkeling, Tetrade 3 genoemd, is momenteel in aanbouw en wordt rond de jaarwisseling opgeleverd. Tetrade 3 heeft een oppervlakte van ongeveer 3000 m2 en wordt gehuurd door Allied Domecq tegen een huurprijs van ongeveer 150 euro per vierkante meter per jaar. De bouw van de overige twee kantoorgebouwen, met een oppervlakte van 3720 m2 en 3500 m2, begint zodra afspraken zijn gemaakt met huurders. Volgens commercieel directeur J. Hoppen van Heja Projectontwikkeling bevinden de gesprekken met potentiële huurders zich in een afrondend stadium. Heja Projectontwikkeling kocht de nieuwbouw van retailorganisatie Euretco aan de Lunetstraat in Breda en de ontwikkeling van de drie omliggende kantoren bij het NAC-stadion voor 45 miljoen euro van Pluis Participaties. Euretco heeft het negen verdiepingen hoge kantoor met 200 van de 400 beschikbare parkeerplaatsen in november 2002 voor tien jaar gehuurd. De huurprijs van de kantoorruimte bedraagt ongeveer 152 euro per vierkante meter per jaar, van de parkeerplaatsen ongeveer 340 euro per parkeerplaats per jaar. Het 56 Holland-fonds van Bankhaus Wölbern heeft een totaalinvestering van 55,7 miljoen euro. Het eigen vermogen bedraagt 27,4 miljoen euro. De minimale participatie is vastgesteld op 15.000 euro tegen een aanvangsrendement van 7 procent, dat kan oplopen tot 8,5 procent. In het fonds zit ok het nieuwe hoofdkantoor van het GVB in Den Haag. Zie ook het bericht: Bankhaus Wölbern koopt het hoofdkantoor van GVB in Amsterdam-Teleport.     

Reageer op dit artikel