nieuws

dim koopt amerikaans winkelcentrum

Beleggingen

Dim Vastgoed heeft het winkelcentrum Dublin Village gekocht voor 9,1 miljoen dollar, exclusief aankoopkosten.

Dim Vastgoed is een beursgenoteerd vastgoedfonds dat belegt in Amerikaanse winkelcentra. Het winkelcentrum ligt in Dublin, een voorstad van Macon, in de staat Georgia. Dublin Village is gebouwd in 2005 en heeft een totaal verhuurbare oppervlakte van 9.155 m2. Hiervan wordt 71 procent langjarig verhuurd aan Kroger, een van de grotere supermarktketens in het zuidoosten van de Verenigde Staten. De bezettingsgraad is 95,9 procent.Het netto-aanvangsrendement ligt rond de 7,2 procent. Van de aankoopprijs wordt 6,8 miljoen dollar extern gefinancierd door middel van een hypothecaire lening met een looptijd van tien jaar. Het verwacht gemiddeld totaalrendement bedraagt 13,3 procent. Met deze aankoop bestaat de portefeuille van Dim Vastgoed uit twintig objecten met een totale boekwaarde van 419 miljoen dollar.

Reageer op dit artikel