nieuws

difa koopt rembrandt toren’

Beleggingen

De Duitse fundmanager Difa staat op het punt om 75 procent te verwerven van de Amsterdamse Rembrandt Toren.

Met de overname van het belang van verzekeraar Wintherhur is een bedrag van 108 miljoen euro gemoeid, meldt het Britse vastgoedblad EuroProperty. Volgens het bericht zal de familie Dijkhuis haar 25 procent-belang in de toren behouden. De waarde van de 135 meter hoge toren bedraagt 145 miljoen euro. De transactie vindt volgens de bronnen van EuroProperty deze week plaats. De Rembrandt Toren dateert uit 1994. In maart 2002 kwam het kantoorpand even in het nieuws toen een verwarde man daar negentien mensen in gijzeling nam en enkele uren later zelfmoord pleegde. De man verkeerde in de veronderstelling dat hij zich in het internationale hoofdkantoor van Philips bevond, maar de elektronicagigant was enkele maanden eerder naar de naast gelegen toren verhuisd.

Reageer op dit artikel