nieuws

Cortona verkoopt vier bedrijfspanden en twee kantoren

Beleggingen

Cortona heeft een viertal vastgoedobjecten verkocht aan het European High Income Fund.

De verkochte bedrijfspanden met een ‘light industrial’ bestemming zijn gesitueerd in Deventer, Nieuwegein, Waalwijk en Zaandam. Het totale metrage is ongeveer 70.000 m2. De panden zijn verhuurd aan diverse bedrijven. De transactiewaarde bedraagt ongeveer 35 miljoen euro. Het bruto aanvangsrendement van deze beleggingsobjecten voor de koper bedraagt rond de 10 procent. De strategie van Cortona om in Nederland vooral in (kleinschalige) bedrijfshallen te beleggen en deze te ontwikkelen, wordt ondanks deze verkoop gecontinueerd. Verder heeft Cortona twee kantoorgebouwen verkocht aan ROBA Investments. Het betreft een kantoorgebouw aan de Parallelweg 29 in Beverwijk met een huuropbrengst van 370.000 euro en een kantoorgebouw aan de Kruisweg 855-859 in Hoofddorp met een huuropbrengst van 275.000 euro. De verkoopprijs bedroeg 6,5 miljoen euro.     

Reageer op dit artikel