nieuws

Celogix Property Fund koopt distributiecentrum Royal Leerdam

Beleggingen

Celogix Property Fund heeft van projectontwikkelaar Strabag Development voor 17,5 miljoen euro de eerste fase van het distributiecentrum voor de Glasfabriek Royal Leerdam in Gorinchem gekocht.

Het distributiecentrum is gelegen op het voormalige terrein van Hewlett Packard (HP) in Gorinchem-Oost. Het centrum heeft een oppervlakte van in totaal 42.000 m2 dat in twee fasen wordt gerealiseerd. De eerste fase van 31.000 m2 bestaat uit twee opslaghallen, een inpakruimte en een kantoorgedeelte. Met de bouw van deze fase is begin november begonnen, rond 1 september wordt het project opgeleverd. Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting in Rotterdam adviseerde Celogix bij de aankoop van het object. Het distributiecentrum is volledig verhuurd aan Koninklijke Nederlandsche Glasfabriek Leerdam (Royal Leerdam). Royal Leerdam is een volle dochter van Libbey Inc. De huurovereenkomst is voor een periode van twaalf jaar afgesloten. Glasfabriek Royal Leerdam is een van de oudste fabrieken van Nederland en zal vanuit Gorinchem de hele wereld gaan bevoorraden. De overeengekomen huurprijs is niet bekendgemaakt.     

Reageer op dit artikel