nieuws

Celogix koopt logistiek centrum in Spanje

Beleggingen

Het logistieke vastgoedfonds Celogix Property Fund van Arlington Property Investors Europe heeft de portefeuille verder uitgebreid met de aankoop van een logistiek distributiecentrum in Spanje met een waarde van 11,76 miljoen euro.

Het distributiecentrum met 19.675 m2 opslagruimte en 500 m2 kantoorruimte is verhuurd aan Hays Logistics Ibérica. Hays Ibérica is verantwoordelijk voor de distributie van voedingsmiddelen naar tachtig Carrefour Supermarkten in de regio Barcelona. De vestiging ligt op het industrieterrein Polígono Pla de Santa Ana, in Sant Fruitós del Bages, 55 kilometer ten westen van Barcelona, direct naast de C25, de hoofdroute van Perpignan in Frankrijk naar Madrid en de C58, de snelweg van Barcelona naar Frankrijk via de Samport-tunnel. EXA Real Estate Office in Barcelona adviseerde Celogix bij de acquisitie. Behalve twee logistieke objecten in Spanje, bezit Celogix ook logistiek vastgoed in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk. Op dit moment heeft het fonds 21 objecten in zijn portefeuille, met een totaal vloeroppervlak van 550.000 m2 en een waarde van 332 miljoen euro. Het streven is te groeien naar een omvang van 400 miljoen euro eind 2004. Celogix richt zich op Europese institutionele beleggers. De minimale inleg bedraagt 5 miljoen euro. Het fonds heeft de status van fiscale beleggingsinstelling en is niet beursgenoteerd.

Reageer op dit artikel