nieuws

Bouwfonds Asset Management opent Office Value Fund

Beleggingen

Bouwfonds Asset Management lanceert een nieuw vastgoedfonds met als onderliggend onroerend goed kantoorgebouwen die langjarig zijn verhuurd aan de overheid en financiële instellingen: het Bouwfonds Office Value Fund.

Het fonds belegt in hoogwaardige kantoorgebouwen met een investeringswaarde van 10 tot 40 miljoen euro per object en heeft een looptijd van ongeveer tien jaar. De gemiddelde restlooptijd van de huurcontracten moet ten minste zeven jaar zijn. Bouwfonds gaat ervan uit dat de komende drie jaar voor 300 miljoen euro aan vastgoed voor dit fonds kan worden verworven. De leverage zal maximaal 60 procent zijn. Het verwachte jaarlijkse rendement bedraagt ongeveer 8 procent, waarvan 6,5 procent direct rendement is.Bouwfonds Asset Management zet het nieuwe vastgoedfonds op voor de klanten van moederbank ABN Amro. De participaties bedragen 10.000 euro per stuk, exclusief kosten. Het bijzondere aan dit product is, dat de klanten hun participaties eventueel tussentijds aan het fonds kunnen terugverkopen. Ook zal het mogelijk zijn de aandelen binnen de familiesfeer kosteloos door te plaatsen. Het uitstappen kan op maandelijkse basis, waaraan wel kosten zijn verbonden. De mogelijkheid uit te stappen maakt het nodig maandelijks de koers van de participaties vast te stellen.Bouwfonds wil met dit vastgoedfonds tegemoetkomen aan de vraag van particulieren die in vastgoed willen stappen met een laag risicoprofiel, als gevolg van de onderliggende huurcontracten met overheidsinstanties en financiële instellingen, en die daarnaast eventueel voortijdig over hun geld willen kunnen beschikken. Op dit moment zijn er nog geen kantoren gekocht voor het fonds, maar er worden al wel concrete gesprekken gevoerd. De acquisitie van het vastgoed is in handen van Emile Poort en Matthieu Dekkers.     

Reageer op dit artikel