nieuws

blackstone lijft amsterdamse hotels in

Beleggingen

Durfinvesteerder Blackstone heeft de Amsterdamse hotelgroep Hospitality Group overgenomen voor 650 miljoen euro.

Het gaat om acht hotels, waaronder het Amsterdamse Hotel Pulitzer aan de Prinsengracht en het Sheraton Amsterdam Airport Hotel op Schiphol. Naast Amsterdam en Schiphol gaat het om Sheraton-hotels bij de luchthavens van Brussel, Frankfurt en Stockholm, een Hyatt in Praag en twee kleinere hotels.Hospitality Europe is om fiscale redenen in Nederland gevestigd. Eigenaren zijn onder meer een consortium uit Quatar en de overheid van de stadsstaat Singapore. Het Hotel Pulitzer aan de Prinsengracht telt 230 kamers en beslaat een groot aantal grachtenpanden. Het Sheraton Amsterdam Airport Hotelbij op Schiphol omvat 408 kamers. Vorige maand nam Blackstone ook al het Amerikaanse hotelvastgoedfonds Meristar over voor 2,6 miljard dollar, alsmede een portefeuille van negen hotels in Florida en een golfresort voor 367 miljoen dollar.

Reageer op dit artikel