nieuws

Bankhaus Wölbern koopt hoofdkantoor GVB in Amsterdam-Teleport

Beleggingen

Bankhaus Wölbern heeft het hoofdkantoor van het Amsterdams vervoersbedrijf GVB aan de Arlandaweg 100 in het westelijk kantorengebied Amsterdam-Teleport gekocht van de Duitse vastgoedbelegger Oppenheim.

Bankhaus Wölbern brengt het kantoorgebouw onder in zijn nieuwe fonds 56 Holland, samen met het tegelijk gekochte hoofdkantoor van Euretco in Breda. Bankhaus Wölbern betaalt 29 miljoen euro voor het pand in Amsterdam-Teleport. Oorspronkelijke huurder Hewlett Packard verliet het gebouw onlangs voortijdig. Het kantoorgebouw aan de Arlandaweg heeft 11.729 m2 aan verhuurbaar kantooroppervlak plus 111 parkeerplaatsen en wordt nu in zijn geheel in gebruik genomen door het GVB, dat een tienjarig huurcontact is overeengekomen. De kooptransactie is tot stand gebracht door Stephan Makelaars. Het hoofdkantoor van het GVB was gevestigd in het Scheepvaarthuis aan de Prins Hendrikkade. Ook GVB-medewerkers van de kantoren aan de Wenckebachweg en de Klaprozenweg verhuisden mee naar het nieuwe kantoor. Zie ook het bericht: Bankhaus Wölbern koopt hoofdkantoor Euretco.     

Reageer op dit artikel