nieuws

Amvest koopt 134 appartementen in De Veranda

Beleggingen

Amvest heeft 134 appartementen en 139 parkeerplaatsen gekocht in project De Veranda in Rotterdam.

Het betreft 28 appartementen in gebouw Saenredam en 106 appartementen in gebouw Rubens. De Veranda is een ontwikkeling van AM Wonen. Amvest neemt de huurappartementen in zijn beleggingsportefeuille op. In 2001 kocht Amvest in hetzelfde project gebouw Mondriaan met in totaal 160 appartementen.Gebouw Saenredam omvat in totaal zestig appartementen in verschillende woningtypen waaronder penthouses; gebouw Rubens 153 appartementen waaronder zeven penthouses en zes halfvrijstaande villa’s. Voor elke woning is een parkeerplaats in de parkeergarage beschikbaar. De appartementen in Saenredam zijn al opgeleverd, gebouw Rubens is momenteel in aanbouw. Naar verwachting worden de woningen in september 2005 aan de bewoners opgeleverd. De verkoop van de woningen is inmiddels begonnen; de verhuur begint binnenkort. De koopprijzen variëren van ongeveer 190.000 tot 580.000 euro v.o.n. De huurprijzen variëren van 700 euro tot ruim 1000 euro per maand, inclusief parkeerplaats.De Veranda ligt aan de zuidoevers van de Maas op een steenworp afstand van stadion De Kuip. Het stedenbouwkundige plan is van de architecten Sjoerd Soeters en Rudy Uytenhaak. Het plan bestaat uit ongeveer 1250 appartementen, verdeeld over negen gebouwen, en ongeveer 40.000 m2 commercieel vastgoed, vooral gericht op het thema sport en recreatie. Daarnaast zijn in De Veranda een Pathé-bioscoop met ongeveer 3000 stoelen, een politiebureau en verschillende horecagelegenheden gevestigd.     

Reageer op dit artikel