nieuws

AM verkoopt Portugees winkelcentrum aan ING

Beleggingen

AM en ING Real Estate Investment Management hebben een overeenkomst getekend voor de verkoop van het winkelcentrum Forum Coimbra in Portugal van AM aan ING.

Het totale investeringsvolume van dit project bedraagt ongeveer 125 miljoen euro. Een exacte overnameprijs wordt niet bekendgemaakt. Het plan is sinds april 2004 in aanbouw en zal worden geopend in het voorjaar van 2006.Forum Coimbra maakt deel uit van een grootschalige stedelijke uitbreiding, waarbij ook woningen en publieke voorzieningen worden gerealiseerd. Forum Coimbra omvat 45.000 m2 bvo aan winkelruimte, inclusief een Carrefour hypermarkt van 14.000 m2 (die geen onderdeel is van de investering van ING), 146 commerciële units, waarvan 28 restaurants, een Lusomundo bioscoop met zes zalen en een parkeergarage met een capaciteit van 2500 auto’s. De belangrijkste huurders zijn Carrefour, Lusomundo, Inditex (Zara), C&A, Hennes & Mauritz en Radio Popular. Met twee andere grote huurders zijn onderhandelingen gaande. Het project is momenteel, achttien maanden voor de opening, voor 70 procent verhuurd.Het ING Retail Property Partnership Southern Europe fonds, dat in mei werd gelanceerd, is na deze transactie voor 40 procent belegd. Het fonds moet institutionele beleggers een rendement bieden van 12 tot 16 procent over de looptijd van zeven jaar.    

Reageer op dit artikel