nieuws

Altera Vastgoed verwerft appartementen in Amsterdam-Centrum

Beleggingen

Altera Vastgoed heeft 34 appartementen en 25 parkeerplaatsen gekocht in het onlangs opgeleverde appartementencomplex Het Groenland, gelegen op de locatie van de oude scheepswerf Het Groenland aan de Kleine Wittenburgerstraat in Amsterdam-Centrum.

Verkoper is Het Groenland Amsterdam, een samenwerkingsverband van Kondor Wessels Amsterdam Projectontwikkeling en Meijon Vastgoed. De appartementen, met een verwervingsprijs van in totaal ongeveer 10 miljoen euro, worden toegevoegd aan de sectorportefeuille Woningen van Altera Vastgoed. Het eigen vermogen van deze woningportefeuille bedraagt 225 miljoen euro.Het gebouw is een ontwerp van Bob van Reeth en telt in totaal 78 appartementen, waarvan er 44 aan particulieren zijn verkocht. Aangezien de appartementen door Altera kort na de oplevering zijn verworven, zijn deze per direct voor verhuur beschikbaar. In het souterrain van het gebouw bevindt zich een parkeerinstallatie, waarbij auto’s via een geautomatiseerd systeem op hun parkeerplaats worden gezet.     

Reageer op dit artikel