nieuws

Altera Vastgoed koopt 55 woningen in Zoetermeer

Beleggingen

Altera Vastgoed heeft van Dura Vermeer Bouw Leidschendam in het deelplan Heemburgh van de nieuwbouwwijk Oosterheem te Zoetermeer 55 eengezinswoningen gekocht.

Het totale plan omvat 88 woningen en ligt op loopafstand van het nieuwe wijkwinkelcentrum Oosterheem, dat in 2005 wordt opgeleverd. In dit winkelcentrum komen tevens de overige centrale wijkvoorzieningen als zorg, bibliotheek, wijkpolitie. Dura biedt 33 woningen in de particuliere verkoop aan. De bouw is reeds begonnen en de oplevering vindt in het voorjaar van 2005 plaats. De 55 huurwoningen, met een totale verwervingsprijs van 12 miljoen euro, worden toegevoegd aan de sectorportefeuille Woningen. Het eigen vermogen van deze woningportefeuille bedraagt 210 miljoen euro. Het sectorale vastgoedfonds Altera Vastgoed is een privaat vastgoedfonds, waarin alleen pensioenfondsen participeren. Het totale vermogen in vier verschillende sectorportefeuilles – woningen, winkels, kantoren en bedrijfsruimten – bedraagt nu ruim 950 miljoen euro.

Reageer op dit artikel