nieuws

akron lanceert met succes nieuw vastgoedfonds

Beleggingen

Akron Group heeft in nauwe samenwerking met Allied Irish Bank een nieuw vastgoedfonds gelanceerd.

De van oorsprong Oostenrijkse vastgoedonderneming, die in Hoofddorp zetelt, verwierf drie kantoorpanden in Rotterdam namens Harbour CV voor een totale aankoopsom van 36,6 miljoen euro. De transactie is gebaseerd op een aanvangsrendement van 7,8 procent. De aankoop is gefinancieerd door een combinatie van eigen vermogen van Ierse investeerders (10 miljoen euro) en vreemd vermogen via de FGH Bank. Het benodigde eigen vermogen, dat in participaties van 200.000 euro werd aangeboden, is door de Private Equity divisie van Allied Irish Bank binnen 5 dagen succesvol geplaatst. Harbour CV, een vastgoedfonds onder Nederlandse wetgeving, is op initiatief van de Akron Group in een joint-venture met AIB tot stand gekomen en wordt bestuurd door de Akron Group. Deze CV is opgezet voor vermogende particuliere cliënten van AIB. De doelstelling bij het structureren van dit fonds is het optimaliseren van het rendement op eigen vermogen na belastingen. De verwachting is dat dit rendement op eigen vermogen jaarlijks, na belastingen, boven de 10 procent zal liggen.De nieuw aangekochte kantoorpanden zijn gelegen in Rotterdam-Alexandrium, nabij de A16 en A20 en op korte afstand van treinstation Rotterdam Alexander. Voor alle objecten gelden langdurige huurcontracten met solvabele huurders. Aan de Schorpioenstraat werd het kantoorpand De Ster aangekocht. De Ster telt 11 verdiepingen met een totale oppervlakte van ruim 12.000 m2 en 245 parkeerplaatsen op een uitstekende locatie. Aan de Hoofdweg werden twee, direct naast elkaar gelegen, kantoorpanden uit 2000 aangekocht met een vrij verhuurbare oppervlakte van 4086 m2 en 60 parkeerplaatsen. Beide kantoren zijn volledig verhuurd aan de grote Rotterdamse Woningcoöperatie Patrimonium Woningstichting te Delfshaven (PWS) voor een periode van 5 jaar. Peter Ulm, managing director Akron Management Nederland: ‘De samenwerking tussen Akron en AIB is zeer succesvol. Voor eind oktober 2006 is het vierde gezamenlijke fonds voorzien. Met dit derde fonds kunnen we voldoen aan de stijgende vastgoedinvesterings-behoefte buiten Ierland en Groot Brittannië voor onze klanten.’De samenwerking tussen AKRON Group en AIB Private Banking dateert van 2004. Doel van deze samenwerking is het ontwikkelen van vastgoedopportunities in Nederland voor vermogende Ierse investeerders. Het eerste vastgoedfonds werd gelanceerd in 2004 en in 2005 werd het monumentale pand Magna Plaza in Amsterdam aangekocht.

Reageer op dit artikel