nieuws

akron koopt twee amsterdamse kantoorpanden

Beleggingen

De pan-Europese vastgoedinvesteringsmaatschappij Akron Group heeft voor 14,3 miljoen euro twee Amsterdamse kantoorpanden gekocht van een internationale klant van Henderson Global Investors, vertegenwoordigd door Cushman & Wakefield Healey & Baker.

In Amsterdam-Sloterdijk aan de Naritaweg werd een locatie aangekocht met een oppervlakte van 2161 m2 op een A1-locatie, die zeer gunstig is gelegen in de directe nabijheid van treinstation Sloterdijk en de A10. Het gaat om een moderne kantoorlocatie uit 2000, die voor honderd procent is verhuurd aan Arboned. Aan de Paasheuvelweg in Amsterdam-Zuidoost verwierf Akron het Mackenzie gebouw. Dit is een multifunctioneel gebouw met kantoor- en een kleine industriële functie, dat gunstig is gelegen nabij de A2 en A9. Deze locatie werd eveneens in 2000 gebouwd en heeft een omvang van 3768 m2. Het pand is volledig verhuurd aan IE Holding, leverancier van systemen voor onder meer toegangscontrole en tijdregistratie, en drie andere huurders. Met deze transacties breidt Akron haar Nederlandse portfolio uit. Deze heeft een waarde van in totaal 350 miljoen euro. De waarde van de Europese portfolio van Akron bedraagt nu bijna 600 miljoen euro. Peter Ulm, CEO van Akron Management West, is verheugd over deze aankoop. ‘Met deze stap hebben we ons belang op de Nederlandse markt weer verder uitgebreid. Dat zullen we komende tijd nog verder blijven doen.’

Reageer op dit artikel