nieuws

Aefides introduceert vierde vastgoed-CV

Beleggingen

Aefides introduceert zijn vierde vastgoedfonds, Aefides Vastgoed IV CV.

Dit fonds belegt in een kantoorpand aan de Tesselschadestraat 31-35 te Leeuwarden. Het pand telt drie torens met een oppervlak van in totaal 6000 m2. In het gebouw zitten als huurders het Centrum voor Werk en Inkomen, Start Holding en Ardyn. In het gebouw is nog 300 m2 kantooroppervlak beschikbaar. Aefides heeft het pand gekocht voor 7,5 miljoen euro, exclusief kosten, van de Bouw- en Exploitatiemaatschappij Spoorzicht. Voor de CV worden 204 participaties uitgegeven ter waarde van 12.500 euro per stuk. Dit levert een eigen vermogen op van 2,5 miljoen euro. De rest wordt gefinancierd. De Aefides Vastgoed IV CV heeft een looptijd tussen de zeven en tien jaar met een verwacht rendement van 13 procent per jaar. Jis van der Veen van Aefides: ‘We hebben bewust gekozen voor een flexibele looptijd tegen de achtergrond van de marktomstandigheden. Uiteindelijk bepalen de participatiehouders wat er met het vastgoed gaat gebeuren. Dat kan verkopen zijn of toch in portefeuille houden.’ Aefides heeft voor de CV toestemming aangevraagd bij de AFM.Aefides is een particulier vastgoedbeleggingsbedrijf, dat is ontstaan uit het Friesch Trust Kantoor. De eerste drie CV’s worden gevormd door het vastgoed van een kantoorpand in Groningen (4,5 miljoen euro), een supermarkt in Hoogezand (3 miljoen euro) en een kantoor en showroom in Groningen (met als huurder Canon: 3,1 miljoen euro). Ook voor deze drie CV’s geldt een leverage van 70 procent. Van der Veen: ‘We richten ons met name op de particuliere belegger in het noorden van Nederland. Daar zoeken we ook ons vastgoed.’Aefides nam overigens gisteren een nieuw kantoor in gebruik van 300 m2 in de Oude Boteringestraat 69 te Groningen. Van der Veen: ‘Het is een monumentaal pand, dat wij huren van De Boer Vastgoed Groep. Het kantoor straalt onze ambities uit.’     

Reageer op dit artikel